Selecteer een pagina

Kapitein 

Naam: Jeroen
Leeftijd: 34 jaar
Beroep: Basisschoolleraar

Jeroen is de zeiler van het stel. Hij heeft als kind veel met zijn opa gezeild en toen zijn opa te oud werd om met de boot op pad te gaan, kreeg Jeroen hem. Met Sans Souci 3, een Contest 25 van ongeveer 7,5 meter, heeft hij aardig wat jaartjes gezeild op het Braassemmermeer en de Kaag. Jeroen is degene die begon met het kijken van zeilvlogs op Youtube en hij droomde daarna stiekem van een eigen zeilavontuur. Maar Jeroen is een dromer en als hij niet met Jessica getrouwd zou zijn dan zou hij er waarschijnlijk zijn hele leven over hebben gedroomd. Jeroen is gek op het uitzoeken van technische dingen voor de boot. Zo heeft hij al een design voor een frame voor de zonnepanelen klaarliggen. Het meeste kijkt hij uit naar alle nieuwe kennis die hij de komende jaren gaat opdoen. 

Eerste stuurman

Naam: Jessica
Leeftijd: 32 jaar
Beroep: Freelance contentspecialist en tekstschrijver

Jessica heeft weleens gezeild, maar ze zou zichzelf geen zeiler noemen.  ‘Maar hé, alles is te leren.’ Ze is wel gek op water en niet bang voor avontuur. Sterker nog, ze is er gek op. Op haar 15e haalde ze haar duikbrevet en werd verliefd op de onderwaterwereld. Ze werd Divemaster en met dit diploma trok ze op haar 18e naar Australië om in een duikschool te gaan werken als gids en later als onderwaterfotograaf. Na ruim een jaar was het tijd voor een studie (Journalistiek) en daarna rolde Jessica in een burgerlijk bestaan met werk, huisje, boompje, beestje en kids. De hang naar avontuur kwam weer bovendrijven toen Jeroen met zijn zeilvlogs kwam aanzetten. Het was dan ook Jessica die zei: ‘Laten we het gewoon gaan doen’. 

Matroos

Naam: Benjamin, a.k.a. Ben
Leeftijd: 4 jaar
Beroep: n.v.t. 

Als je aan Ben vraagt of hij op een boot wil wonen, dan zegt hij hard ‘nee’. Tot je de binnenkant laat zien, dan kiest hij gelijk zijn hut uit en wijst Frank er ook een toe. Benjamin is vooral gek op trekkers, auto’s, vrachtwagens, brandweerauto’s en bussen. Als we zouden zeggen dat we in een trekker de wereld rond zouden gaan reizen, dan gaat waarschijnlijk direct zijn tas pakken. Zeilervaring heeft hij al. Toen hij 3 maanden was, ging hij mee op zeilvakantie op Sans Souci 3 en het jaar erop deed hij die vakantie nog eens stilletjes over.

Matroos

 

Naam: Frank
Leeftijd: 3 jaar
Beroep: n.v.t. 

Frank is de makkelijkste van allemaal. Deze kleine lachebek ziet alles als een groot avontuur. Hij is gek op eten, zwemmen, eendjes nadoen en spelen met het speelgoed van zijn broer. Frank heeft nog geen zeilervaring, maar aangezien hij praktisch op zal groeien op een boot, komt dat vast goed. 


Gerelateerd: